Kan ik ook een Ademsessie doen bij hoge bloeddruk?

Antwoord:

Juist wel!

Wanneer je op dit moment hoog zit in de ademhaling, vanuit de longen in plaats van de onderbuik, is de kans groot dat je 15 ademhalingen of meer per minuut hebt. Dit ademtempo neemt je autonome zenuwstelsel waar  als een stress situatie. Hierdoor gaat je lichaam adrenaline aanmaken. Je lichaam wordt in een staat van paraatheid gebracht die te maken heeft met een oer-reactie, een vechten of vluchten paraatheid. Adrenaline is verantwoordelijk voor een verhoging van de bloeddruk en het stopzetten van andere lichaamsfuncties zoals het immuunsysteem en de spijsvertering.

Met behulp van de ademsessie worden blokkades vrij geademd die de natuurlijk onderbuik ademhaling in de weg zaten. Wanneer de natuurlijke (onderbuik) ademhaling is hersteld  na de ademsessie, zal niet alleen het aantal ademhalingen per minuut dalen maar ook de adrenaline productie.

Een goede ademhaling werkt dus ontstressend en  resulteert in een daling van de bloeddruk (bij verhoogde bloeddruk).

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Over Solid-Life

Solid life is een praktijk die gericht is op persoonlijke ontwikkeling. Een tevreden mens is en mens dat gezond is in de relatie met zichzelf en anderen.


Privacy Policy
FAQ
Sitemap

Recente Blog Posts

Samenwerking

We werken graag samen met specialisten in andere vakgebieden. De erkenning tot de kennis en kunde van ieder zijn ervaring is de sleutel tot samenwerking. Samen zijn we compleet. Mocht je hierin interesse hebben, neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op